Echipament pentru marcare

În prezența unui larg asortiment de producție diversă , întreprinderea, depozitul sau magazinul are nevoie de efectuarea contabilității. Pe lîngă asta , fiecare unitate de produs poate avea etichetă unde este indicat prețul, data producerii sau termenul de valabilitate. Există un șir de dispozitive de asistență pentru etichetarea produselor. Aceste utilaje sunt numite marcatoare și aplicatoare. Marcarea produsului dă posibilitatea de a optimiza lucrul magazinului sau a depozitului , de a minimaliza pierderea timpului în procesul de inventariere și de a accelera trecerea produsului la casă.

 

Marcatoarele și aplicatoarele  îndeplinind una și aceeași funcție – lipirea eticheteleor pe produse, funcționează în moduri deferite. Marcatoarele aplică informația pe etichete după care este lipită pe produs, aplicatoarele , însă, sunt destinate pentru aplicarea eticheteleor deja gata cu codul de bare. Adică, primele, în esență , «imprimează» independent, pe etichete simbolurile  alfanumerice necesare, iar aplicatoarele pentru funcționare necesită banda de etichete prefabricată. Marcatoarele aplică informația pe o bandă specială de etichete cu ajutorul unui roler care colorează. Asta înseamnă că utilajul necesită schimbarea cartușului de cerneală pentru funcțioanare. Cerneala, de regulă, se folosește de culoare neagră, dar însuși etichetele pot varia în culori. Pe lîngă asta , pe banda de etichete pot fi careva desene sau logotipuri. În timpul alegerii utilajului , este necesar să vă gîndiți la volumul informației necesare pentru etichetarea produselor. Există posibilitatea de aplicare a textului intr-o linie sau două, pe lîngă asta puteți selecta setul de caractere în latină sau chirilică. În așa mod, modelul Dynamic Open C8  , dă posibilitatea de aplicare a informației într-o linie, iar  Open C20  în două linii.

 

Aplicatorul etichetelor poate fi atît manual cît și industrial. Utilajele industrial pentru aplicarea etichetelor pot lucra cu containere de diverse forme. Aplicarea, spre exemplu, etichetele pe sticle. În comerțul cu amănuntul se folosesc utilaje portative manual. Ele sunt ușor de folosit și comode, deseori, dotate cu o curea de mina și cu sensor mecanic ce dă posibilitatea de regulare a lățimii bandei de etichete. Angajatul magazinului trebuie doar să tasteze butonul , pentru mutarea marginii bandei adezive și să atingă produsul cu utilajul.