Feliatoare

GRAEF EURO 1920

EURO 1920 Un feliator compact care îndeplineşte toate cerinţele pieţei. Nu trebuie să sacrificaţi calitatea excelentă a felierii chiar dacă doriți să începeți cu un echipament profesional low-cost. Dispozitivul compact vă satisface dorinţa pentru o feliere perfectă, cu respectarea tuturor standardelor…

GRAEF EURO 2500

EURO 2500 Ideal pentru felierea unor produse mari și voluminoase. Combinația inteligentă dintre tehnologia lamei şi a motorului asigură o activitate bine pusă la punct şi rezultate performante.     Accesorii Lubrifiant special ascuţitoare pentru o lamă cu 2 discuri Caracteristicile…

GRAEF EURO 2550

EURO 2550 Acest model de feliator, cu o lamă zimțată specială, vă va oferi întotdeauna performanțe extraordinare și garantează un rezultat  excelent la tăierea diferitelor tipuri de pâine.Feliatorul GRAEF EURO 2550 cu lamă zimțată este conceput pentru uz industrial. EURO 2550 este echipat cu un cuțit…

GRAEF Profi EURO 2560

EURO 2560 Feliatorul gravitaţional  este folosit în principal pentru tăierea produselor mari. Panta lamei contribuie la o mai bună acţionare a produsului în timpul felierii.   Accesorii Lubrifiant special ascuţitoare pentru o lamă cu 2 discuri Caracteristicile…

Feliatoarele pentru industria alimentară sunt dispozitive de tăiere a alimentelor în bucăți/felii uniforme de o anumită grosime. Tăierea sau felierea unor produse cum ar fi carnea, cârnații, brânza, pâinea, peștele  este un proces indispensabil atât  în managementul industriei de alimentaţie publică, precum şi în cel al  supermarketurilor. Acest dispozitiv permite automatizarea procesului de tăiere a produselor, care reduce semnificativ pierderile de timp ale angajaţilor bucătăriilor şi  personalului  raioanelor de lucru ale supermarketurilor. În funcție de tipul de dispozitiv de control feliatoarele  sunt de mai multe tipuri: automate, unde procesul nu necesită intervenția umană, astfel de dispozitive sunt folosite în intreprinderi mari,  și semiautomate, unde omul însuși  manevrează produsul către cuțit. Feliatoarele semiautomate sunt utilizate pe scară largă în supermarketuri și în alimentaţia publică. Acest tip de aparat este ușor de manevrat și  permite  controlul procesului de tăiere a produsului.


Pentru tăierea diferitelor tipuri de alimente se folosesc diverse tipuri de dispozitive. Diferența de bază constă în forma pe care o are cuțitul dispozitivului. Cuțitul zimțat este potrivit pentru tăierea pâinii, iar cel din teflon -- pentru brânzeturi. Deoarece cuțitul este cea mai importantă parte a acestor echipamente, este necesar să se acorde o atenție deosebită materialului din care este fabricat. Cele mai fiabile sunt cuţitele din  oțel inoxidabil și  cuţitele cu lame cromate. Viteza de rotație a cuțitului joacă un rol important în reducerea pierderilor produsului în timpul tăierii. Viteza de 200 de  rotaţii pe minut este optimă. Durata posibilă de lucru a dispozitivului depinde de caietul de sarcini --   astfel,  echipamentul profesional  poate funcționa până la 4 ore fără oprire, iar  echipamentele de  tăiere a produselor la scară mică  funcţionează nu mai mult de 15 minute.


Dimensiunile dispozitivului variază în funcție de producţia pentru care este destinat dispozitivul. De exemplu, feliatorul electric cu gravitaţie GRAEF Profi EURO 2560 (Germania) este proiectat pentru tăierea produselor mari. Lama este înclinată, ceea ce uşurează tăierea produsului. Pentru comoditatea curaţării  feliatoarelor, acestea sunt echipate cu o tavă specială, iar placa de bază este detaşabilă. 
Din motive de securitate, dispozitivele semiautomate sunt echipate cu siguranțe pentru lame. Pentru curăţarea aparatului,  producătorul a completat setul de curăţare cu ulei special și o ascuțitoare pentru două lame de disc.