Echipament pentru coduri de bare

Ritmul vieții omului accelerează cu fiecare zi trăită și pentru o viteză ridicată de transmitere a unei informații se  introduc inovații tehnice. Una dintre aceste invenții facută mai mult de 60 de ani in urmă, a fost creația codului de bare. Codul de bare se folosește astăzi oriunde pentru etichetarea producției , bunurilor, poștei și chiar a pieselor.  Pentru citirea și transmiterea imediată a codului în calculator se folosesc scanerele speciale pentru codul de bare. Datele codificate despre producție ,producător și alte informații pot fi primite luînd codul pe tastieră , cum s-ar face in cazul deteriorării markerului, dar o cale mai rapidă ar fi scanarea .

       

      Astăzi există o mulțime de scannere pentru lucrul cu codul de bare. Ele diferă cît în tipul dispozitivului , atît cît și în specificațiile de utilizare. Tipurile de dispozitive se împart în : LED-uri, Laser și Imager-scanner.  Modelul LED este cel mai ieftin și astăzi aproape nu se mai folosește din cauza eficienței scăzute și utilizarea incovenientă. Pentru citirea informației acest dispozitiv trebuie plasat foarte aproape de etichetă, fapt ce nu este prea ușor. Scannerul cu Laser este mai comod în ultilizare , el preia informația de la o distanță mult mai mare și lucrează mai repede. Punctul slab al acestor dispozitive este fragilitatea , dar pentru comercializarea cu amănuntul , unde casierul se află pe un loc , ele sunt potrivite. Imager-scannerul este varianta optimă pentru ziua de astăzi. Acest dispozitiv, putem spune, fotografiază codul , datorită acestui factor preluarea informației este rapidă și ușoară.

 

   Caracteristica principală a acestor dispozitive este posibilitatea de recunoaștere chiar și a codurilor deteriorate. Companiile cum ar fi Datalogic și Symbol produc o gamă largă de Imager-Scanneruri cu specificații diferite, printre care , Dvs. veți putea alege dispozitivele care corespund anume cerințelor Dvs. După tipul executării scanner-urile se împart in portabile și staționare , cele portabile au o formă ergonomică,  aceste modele sunt apropiate de producție   de către operator. Modelele staționare , la care trebuie adusă producția de mărimi nu prea mari, de obicei,  sunt situate pe masă. Un alt tip de dispozitiv destinat pentru lucrul cu codul de bare este Terminalul de colectare a datelor. Dispozitive  portative –de fapt, calculatoare portabile cu funcția de scanare. Aceste dispozitive ajută la colectarea datelor producției de la depozit și în magazinele mari, accelerind considerabil procedura de contabilitate.