Consumabile

Pentru orice utilaj , fie imprimantă, fax sau aparat de casă sunt necesare materiale consumabile. Alegînd materialele consumabile necesare și potrivite pentru tehnica Dvs. , Veți avea grijă de funcționarea calitativă și continuă a utlajului.

 

Banda pentru bonul de casă este o bandă din hirtie încolăcită intr-un rulou folosită pentru imprimarea bonului de casă cumpărătorului. Calitatea funcționării aparatului de casă sau a registratorului fiscal depinde de calitatea bandei. Banda pentru bonuri poate fi doar din hîrtie sau realizată din hîrtie termică. Hîrtia termică este prelucrată cu o compoziție chimică specială , care se manifestă în procesul încălzirii, de aceea bobinele de hîrtie termică trebuie păstrate în cutii de protecție speciale . Folosirea tipurilor  de hîrtie depinde de modelul aparatului de casă. Orice bandă pentru bonuri poate fi alcătuită cum dintr-un strat, așa și din două. Pe hîrtia cu un strat , se imprimează  doar bonul, iar cea din două straturi salvează copiile tuturor bonurilor în aparat. Important de menționat , ca banda de casă poate fi de lățimi diferite, de asemenea, variază și diametrul rulonului și bucșele bobinei de hîrtie.

 

Etichetele termice  - un alt tip de material consumabil , sunt niște etichete mici care se lipesc pe diferite , cel mai des produse de cîntărire.  Eticheta conține informație despre produs: greutatea, prețul, data producerii și alți parametri. Așa tip de etichete sunt sunt realizate de imprimante termice sau de echipamente de cîntărit cu funcția de imprimare. După cum sugerează și numele, așa tip de etichete se imprimează pe hîrtie termică. Există două tipuri de etichete termice – ecotermice și termotop. Etichetele cu terminația «eco» sunt destinate pentru păstratea pe un termen scurt, ele nu sunt potrivite pentru produsele care sunt supuse transportării. Deși calitatea imprimării pe aceste etichete este destul de bună, acest material consumabil este expus influenței factorilor exteriori. Termotop înseamnă că eticheta termică este potrivită pentru lipirea pe produse înghețate , poate fi folosită pentru transportare și păstrare pe un termen lung.  Stratul de protecție special ajută la păstrarea etichetei intr-un mediu cu umiditate ridicată. Pentru funcționarea imprimantei cu transfer termic este necesar un al tip de material consumabil – ribbon. Ribbon-ul sau  bandă cu transfer termic este o folie de poliester cu colorant. Așa folie se consumă în aceleași mărimi ca și hîrtia pentru etichete. Banda cu transfer termic este necesară pentru transferarea colorantului pe etichete.