Echipament POS

Abrevierea POS provine de la combinația engleză Point of Sale care semnifică punct de vînzare , așa se numește complexul de soluții tehnice pentru automatizarea procesului de vînzare. Vînzarea automatizată propune următoarele echipamente : terminale bancare, monitoare, display clienți, tastiere, unități de sistem și altă tehnică. Echipamentele POS sunt destinate pentru îndeplinirea unei serii de funcții numerare : emisia și recepția  banilor, realizarea producției,  anularea cumpărăturilor.  Atît cît complexele sistematice compuse din cîteva dispozitive cît și complexele individuale destinate pentru optimizarea funcționării întreprinderii sunt numite POS echipament comercial.  

 

Fiecare om de afaceri interesat de eficiența funcționarea întreprinderii sale trebuie să perceapă toate plusurile și minusurile echipamentului comercial și să înțeleagă importanța procurării echipamentelor de calitate.  Astăzi piața propune o gamă largă de echipamente de la companii diferite. Grupul de companii RTI este un furnizor de producție de la astfel de lideri ca Epson , Toshiba IBM și altele.Consultanții Grupei Companiilor RTI vă vor ajuta să vă orientați in această mulțime de produse și să vă decideți cu alegerea unei tehnici potrivite anume pentru punctul Dvs.de vînzare. Fiecare unitate de echipament POS posedă o mulțime de caracteristici , și în dependență de cerințele clientului se poate ajunge la o decizie optimală pentru locația anumită.

 

Spre exemplu , cînd alegem un printer, este necesar de luat în calcul așa factor ca viteza imprimării (viteza de imprimare în astfel de imprimante este măsurată în milimetri pe secundă). Dacă Dvs, aveți nevoie de o imprimantă pentru note de plată pentru un magazin mare , atunci viteza de imprimare trebuie sa fie maximal de mare. Cumpărătorilor nu le place sa steie la coadă și dacă deservirea va merge greu , ei vor prefera alt magazin.  Iar dacă Dvs , alegeți un printer pentru note de plată pentru un restaurant sau un bar , atunci viteza imprimării nu va juca rolul principal, aici clienții , de regulă, nu se grăbesc.  Echipamentul POS corect ales , va ajuta la economisirea timpului clienților DVS, va ușura lucrul personalului și va asigura optimizarea funcționării eficiente a întreprinderii.