Echipament supraveghere video IP

Sistema de supraveghere video reprezintă un ansamblu de echipamente, cum ar fi camerele, una sau mai multe, mijloacele de redare a semnalului video (monitor, ordinar sau special) si mijloacele de prelucrare a semnalului. Mijloacele de prelucrare a semnalului sunt de cele mai multe ori DVR-urile. DVR este un dispozitiv pentru înregistrarea, redarea si pastrarea informaţiei video. Un astfel de dispozitiv permite sa creaţi o arhivă video pe care o puteti accesa usor.


Astăzi, cea mai intrebată este sistema de supraveghere video IP. În comparaţie cu sistemele bazate pe metoda analogică a înregistrării video, sistema de supraveghere video IP oferă multe avantaje. Camerele de supraveghere video IP rezoluţie înaltă, datorită acestui fapt camera IP poate înlocui până la şase camere analogice. Alimentarea camerelor IP poate fi realizată prin intermediul reţelei Ethernet. Aproximativ toate dispozitivele de genul dat au capacitatea transmiterii bi-direcţionale a semnalelor audio. Dotorită acestui fapt, IP camerele permit nu doar vizualizarea, dar si audierea evenimentelor care au loc în apropierea aparatului. Canalul duplex permite convorbirea cu persoana, care se află lângă camera video, fapt care poate fi util, de exemplu, in cazul consultării utilizatorului de bancomat.

Unde este nevoie de supraveghere video? Astfel de sisteme sunt in mod necesar instalate în încăperile comerciale a magazinelor si supermarket-urilor, la recepţii, în depozite, întreprinderi, restaurante, cafenele si centre de divertisment. Se recomandă de efectuat instalarea sistemelor de supraveghere video până la efectuarea lucrărilor de finisare, deoarece instalarea mai poate solicita modificări de interior. Cooperând cu consultanţii RTI, ve-ţi primi toată informaţia necesară cu privire la instalarea sistemei de supraveghere video.

Pentru a asigura securitatea, de exemplu, a unui supermarket sau magazin, supravegherea video ar trebui sa cuprindă sala de comert, punctul de casă, zona de intrare/iesire şi depozitul. Camerele video trebuie instalate astfel incât să nu existe zone “moarte”. Echiparea cu camere video a spatiilor de depozit este necesar de efectuat înainte de sosirea marfii. Astfel de măsuri v-or limita angajaţii de posibilile pretenţii pentru produsele aflate în depozit. Deoarece, de regulă, cele mai mari pagube în întreprinderi pot cauza angajaţii fără scrupul.