Soluţii EAS (Electronic Article Surveillance)

          Echipamentele antifurt sunt echipamente concepute pentru a minimiza pierderile magazinelor  din cauza hoţilor si a clienţilor neglijenţi. Pe lângă asigurarea securităţii, echipamentele antifurt indeplinesc funcţii suplimentare de urmărire si numărare a mărfii.

          Recent,  baza de protecţie impotriva furturilor in cadrul comerţului cu amănuntul au fost camerele video si personalul special instruit, care supravegheau cumpărătorii. Astăzi insă exista multe alte soluţii tehnice pentru prevenirea unor astfel de pierderi. Supravegherea video poate contribui la demonstrarea faptului de furt, dar uneori se întâmplă ca hoţul reuşeşte sa scape din atenţia observatorilor şi paznicilor. In plus, vizitatorii magazinului Dvs. pot fi deranjaţi de supravegherea agenţilor de pază si de camerele video. Când vine vorba despre optimizarea sistemului de urmărire si înregistrare a mărfurilor totul trebuie tratat in mod cuprinzător. Echipamentele antifurt moderne sunt orientate spre protecţia fiecărui produs in mod individual. Există diferite tipuri de detectoare, care sunt ataşate de produs.  La cumpărarea produsului casierul dezactivează detectorul, iar in cazul produsului care trece neautorizat prin porţile antifurt se activează sistemele de semnalizare. Detectoarele antifurt se dosebesc dupa principiul de funcţionare. Astăzi se folosesc patru tipuri de detectoare: cu fregventă radio, electromagnetice, acusto-magnetice, radiomagnetice. Un tip de detectoare des aplicate pe produse relativ scumpe reprezintă o eticheta dură de plastic, practic imposibil de defectat. Etichetele dure pot fi facute in diferite forme in funcţie de natura mărfii pe care vor fi aplicate. Aceşti sensori au un factor de răspuns de 95%.

          În magazinele de tehnică sunt adesea folosite sistemele de securitate concepute special pentru rafturi sau vitrine deschise. Pe produs, de exemplu smartphone sau tableta, se ataşează un detector care este conectat la blocul de securitate. Cumpărătorul poate lua smartphone-ul in mâinile sale, dar nu se poate deplasa cu el la distanţă. În momentul unei tentative de furt se activează detectorul, producând un sunet, care comunică despre intreruperea semnalului dintre detector si blocul de securitate. Pentru a proteja produsele de dimensiuni mici, dar de o valoare înaltă, se pot folosi containere transparente speciale – safe-uri. Echipamentele antifurt nu sunt compuse numai din detectoare, ele sunt însoţite de porţile antifurt si deactivatori. Intregul sistem funcţionează în mod complex. Deactivatorul trebuie sa fie prezent la fiecare punct de casă, iar numărul de porţi antifurt depinde de dimensiunile încăperii. Designul dispozitivelor este diferit, puteţi alege modelul potrivit in funcţie de interiorul magazinului.