Imprimante speciale

Grupa companiilor RTI vă oferă imprimante speciale pentru realizarea diverselor sarcini funcționale. Fiecare întreprindere , în dependență de domeniul în care activează , are necesitatea de a imprima o informație oarecare, fie etichete pentru sala de comerț, sau a cheilor de plastic . Utilajele pentru imprimarea etichetelor în regim operativ rezolvă problema marcării produsului sau ambalajelor de produse. Nu veți mai avea nevoie de seviciile unei tipografii pentru a comanda un întreg lot de markere, asta Vă va permite să economisiți timpul și să țineți sub control procesul imprimării. Pentru imprimarea etichetelor sunt folosite diferite tipuri de hîrtie – totul depinde de principiul funcționării utilajului de imprimare. Cele mai comode în funcționare sunt două tipuri de utilaje: imprimantă termică și imprimantă cu transfer termic.

 

Imprimarea termică se realizează cu ajutorul contactului dintre încălzirea pînă la o temperatură anumită a unității frontale cu hîrtia prelucrată intr-o compoziție specială. Ca rezultat a încălzirii anumitor puncte a hîrtiei termice se manifestă informația imprimată. Hîrtia termică este hîrtia prelucrată cu o compoziție chimică și reacționeză la încălzire. Așa tip de hîrtie, de regulă , este compusă din mai multe straturi prelucrate cu o compoziție chimică cu un strat de hîrtie sau plastic și stratul protector care previne contaminarea și ștergerea stratului termic. După necesitatea este posibilă alegerea hîrtiei termice cu strat de adeziv (pentru etichetare). Principalul avantaj a imprimantei termice este absența necesității de a innoi cerneala pentru imprimare – acest tip de utilaj necesită doar hîrtie termică. Totuși, în alegerea hîrtiei termice este necesar să luăm în considerație un șir de capacități- reacția la încălzire, astefel, și la lumina soarelui și reacția la exercitarea presiunii puternice. Dacă utilizarea are loc intr-un mediu favorabil, etichetele imprimate vor servi 2-3 ani.

 

În caz de necesitate de durabilitate a materialelor imprimate sau utilizarea etichetelor într-un mediu nefavorabil ( temperatură ridicată,  lovirea razelor solare directe , umeditatea ridicată, frecare) este necesară utilizarea imprimantei cu transfer termic. Imprimantele cu transfer termic , pe lîngă hîrtie, are nevoie de panglică de cerneală specială cu transfer termic (ribbon). Etichetecu coduri de bare  imprimate pe așa tip de utilaj sunt potrivite pentru intreprinderile industriale , unde este posibilitatea mare de contactare cu substanțe străine sau de contaminare. Consultanții companiei RTI Vă vor propune diferite modele de imprimante speciale a producătorului american Zebra Technologies. Imprimantele speciale se aleg în dependență de mărimea întreprinderii și nivelul de încărcare a dispozitivelor. Puteți aborda modele simple sau modele industriale.