Sisteme acustice

Sistemele de sunet (acustice) sunt utilajele pentru transmisia mesajelor vocale, alerta despre evacuarea de urgență, sau transmiterea muzicii. Sistemele de sunet se utilizeaza des în localurile HoReCa, centrele de agrement, magazine, în transport , la producere și în parcuri. Sistemele de sunet se aleg individual pentru fiecare local. În alegerea unui sistem acustic, rolul principal îl joacă factorii cum ar fi amplasarea în interior sau la exterior , mărimea sălii și acustica.

 

Sistemele acustice se împart în două categorii de bază- translatori muzicali care sunt potrivite pentru restaurane , cafeneli și baruri și sunt potrivite doar pentru înregistrări vocale și retranslatoare cu posibilitatea de transmitere a  discursurilor sau a unei alerte de urgență. Funcția de transmitere a discursului este necesară în centrele mari de comerț, la gări, pe teritoriile sanatoriilor și în transporturi. Sistemele de sunet se instalează cu ajutorul unui șir de utilaje cum ar fi difuzoarele, amplificatoarele de sunet, dispozitive de control, dispozitive pentru prelucrarea sunetului și sursele de sunet.

Difuzorul ca unul din elementele de bază , poate avea diverși parametri tehnici și externi. Locul de amplasare a difuzoarelor poate fi asemenea divers. Difuzoarele de tavan sunt cele mai potrivite pentru sălile de tip închis deoarece permit distribuirea uniformă a sunetului.  Totuși, pentru instalarea acestor difuzoare este necesar tavanul suspendat. Boxele suspendate pot înlocui disuzoarele de tavan. Pentru galerii , săli cu tavane înalte și spații deschise sunt potrivite claxoanele, care permit directivitatea sunetului. Boxele decorative de podea , realizate cu luarea în considerație a proiectării spațiului, se încadrează ușor în interierul cafenelelor și restaurantelor.În afară de furnizarea unei acustici de calitate, disuzoarele trebuie să corespundă cerințelor mediului înconjurător, anume- rezistența la umezeală,  rezistența la temperaturi scăzute sau ridicate a aerului , rezistența la șocuri.

 

Pentru echiparea restaurantului, magazinului sau întreprinderii Dvs. cu sistemul acustic , fără îndoială, va fi potrivită aparatura firmei Apart. Compania noastră Vă va ajuta să alegeți tehnica care corespunde tuturor parametrilor întreprinderii Dvs., va realiza montarea de calitate și setarea sistemului acustic. Dacă întîmpinați careva dificultăți, personalul nostru Vă va oferi suport tehnic , va instrui personalul întreprinderii Dvs. și va elimina toate problemele posibile.