Menu


Termeni si conditii


In acest document sunt stabiliti termenii si conditiile de utilizare a site-ului RTI.MD si toate conditiile de achizitionare a produselor și serviciilor comercializate prin intermediul site-ului nostru. Politica de confidentialitate, de retur si orice alte documente constituie cuprinsul acestui document, numit in continuare “Termeni și conditii”.

Compania RTI isi rezervă dreptul de a modifica in orice moment "Termenii și conditiile".


1. Dispozitii generale

Acesti "Termeni si conditii", precum si informatia despre produsele afisate pe site sunt oferte publice, in conformitate cu articolul 681 din Codul civil al Republicii Moldova si a Legii nr. 284 privind Comertul Electronic. Cumparatorul dupa ce a luat cunostinta cu textul acestor conditiilor de vanzare, le accepta prin bifarea alineatului "Am citit si sunt de acord cu termeni si conditii".

Relatiile dintre client si vanzator sunt stabilite in baza Legii nr. 105 din 13.03.2003 cu privire la Protectia drepturilor consumatorului, si a altor acte normative adoptate in conformitate cu aceasta.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica "Termenii si conditiile" date, iar Clientul este obligat sa monitorizeze modificarile in mod regulat.


2. Inregistrarea pe site

Vanzatorul nu este responsabil pentru exactitatea si corectitudinea informatiilor furnizate de client in timpul inregistrarii.


3. Inregistrarea si termenul de livrare a comenzii

Comanda clientului poate fi inregistrata de catre client pe site. La inregistrarea comenzii clientul trebuie sa specifice urmatoarea informatie:

  • Numele si prenumele Clientului sau a destinatarul comenzii
  • Adresa de livrare a comenzii
  • Telefonul de contact
  • E-mail

Dupa inregistrarea comenzii, clientului i se ofera informatia privind data preconizata de transmitere a comenzii de catre Serviciul de livrare. Data specificata depinde de disponibilitatea produselor comandate in depozitul vanzatorului, si timpul necesar pentru prelucrarea comenzii.

Vanzatorul are dreptul de a refuza inregistrarea comenzii, in cazul in care Clientul a facut deja comanda de 5 sau mai multe unitati, pe care le-a refuzat anterior, din motivele care nu sunt legate de prezenta defectelor in aceste produse.

Toate materialele informative afisate pe site, au caracter consultativ si nu pot transmite in totalitate informatia exacta despre proprietatile si caracteristicile marfurilor, inclusiv culoarea, marimea si forma.

In cazul lipsei produsului comandat in depozitul vanzatorului, vanzatorul are dreptul de a anula comanda si obligatia de a informa clientul prin trimiterea unui e-mail la adresa specificata sau prin telefon.

In cazul anularii Comenzii preplatite, costul produsului anulat este returnat catre client prin modulul in care a fost initial produsa achitarea.


NOTA PENTRU CUMPARATOR

  • Cumparatorul trebuie sa asigure trecerea fara obstacole a marfurilor livrate; 
  • La momentul convenit in ordinul de livrare, cumparatorul va trebui sa fie la adresa de livrare; 
  • La primirea produsului cumparatorul trebuie sa verifice produsul de defecte vizibile (zgiraieturi, palituri, etc.). După primirea marfii clientul nu poate avea pretentii la compania "Plasma RTI" SRL;
  • Solicitarile primite in zilele de odihna sunt procesate si livrate luni de la 9:00 la 17:00.


4. Politica de schimb si retur

În conformitate cu Legea Republicii Moldova nr.105-XV din 13.03.2003 „Privind protecția consumatorului”, exista posibilitatea in decurs de 14 zile calendaristice, de a înlocui cu un produs similar sau de restitui contravaloarea lui, daca produsul nu este utilizat, nu si-a pierdut calitatile de consum si daca exista probe ca a fost cumparat de la vanzator.

Totodata, in conformitate cu legea sus mentionata, reclamatiile aparute din partea consumatorilor în decursul a 30 zile, pot fi satisfacute doar in cazul in care produsul a avut un viciu (defect de fabricatie) nu si în conditiile de uzura normala.


Modul de depunere si soluţionare a reclamatiilor

1. In perioada termenului de garantie, consumatorii depun reclamatiile referitoare la produsele necorespunzatoare initial vinzatorului.

2. Odata cu depunerea reclamatiei, consumatorul prezinta o copie de pe bonul de casa sau o copie de pe alt document care confirma efectuarea cumparaturii (inclusiv certificatul de garantie).


Retur

Reducerea corespunzatoare a pretului sau restituirea contravalorii produsului in cadrul termenului de garantie, în caz de deficiente care nu sint imputabile consumatorului, se face neconditionat de catre vinzator intr-un termen de cel mult 14 zile calendaristice de la data înaintarii reclamatiei de catre consumator.


Protectia datelor cu caracter personal

Astfel, toata informatia ce contine date cu caracter personal este stocata si utilizata doar pentru perioada necesara atingerii scopurilor pentru care a fost colectata si in conformitate cu prevederile stabilite de Legea nr. 133 din data de 08 iulie 2011 privind protectia datelor cu caracter personal.

In conditiile în care solicitati restituirea contravalorii produsului sau înlocuirea cu un produs similar sau de alt model, in conformitate cu Legea nr. 105 din data de 13 martie 2003 privind protectia consumatorilor, consumatorul (clientul) depune o reclamatie in acest sens.

In oricare din conditiile mentionate mai sus, pentru satisfacerea completa a reclamatiei, Va rugam sa ne oferiti consimtamantul Dvs pentru prelucrarea datelor cu caracter personal.

Categorii de date cu caracter personal care sunt necesare pentru identificarea Dvs ca si client (consumator):

  • Nume, prenume;
  • Adresa de domiciliu;
  • Telefon de contact;


5. Politica de confidentialitate

Oferind informatia personala site-ului, clientul accepta prelucrarea acesteia de catre vanzator, inclusiv pentru promovarea produselor si serviciilor site-ului.

Clientul trebuie sa fie constient de faptul ca toata informatia oferita pentru implementarea acestui serviciu nu va fi divulgata persoanelor sau site-urilor neautorizate. Exceptie poate fi oferirea informatiei personale la cererea organelor competente ale Republicii Moldova sau la solicitarea instantei de judecata. Vanzatorul este responsabil pentru mentinerea confidentialitatii informatiilor personale a clientului. Clientul este obligat sa furnizeze informatii fiabile. In cazul in care clientul ofera informatii incorecte, vanzatorul nu este responsabil pentru informatia data si consecintele posibile.


Masuri de securitate

Se folosesc masuri de securitate comerciale pentru a preveni accesul neautorizat, mentinerea exactitatii datelor si pentru asigurarea utilizarii corecte a informatiiei de pe site. Transmiterea datelor pe internet sau prin reteaua wireless nu poate fi protejata in totalitate. Prin urmare, la fel ca alte companii, nu putem garanta securitatea informatiei pe care o ofera Clientul, astfel, el va face acest lucru pe propria raspundere.


Plangeri

In cazul plangerilor legate direct de momentul cumpararii si vanzarii de bunuri, puteti contacta Agentia pentru Protectia Consumatorilor si Supravegherea Pietei pe urmatoarele coordonate:

mun.Chisinau, str. Vasile Alecsandri 78, MD-2012.

Telefon: (022) 741 464

Linia fierbinte: 080028028

www.consumator.gov.md